Skip to main content

Snacks

Die je De Kracht geven 🔥

Gezonde Snacks, 100% puur gedroogd fruit. Gerijpt aan de boom onder de warme zon. Zonder enige vorm van toevoegingen of bewerkingen, just all-natural goodness!

pure energy

PURE
ENERGY

RAW AND UNTAMED

RAW
AND UNTAMED

one ingredient

ONE
INGREDIENT

FIBERS/ VITAMINS
AND MINENRALS

FULL TASTE AND TEXTURE

FULL TASTE
AND TEXTURE

Natural Snacks

Fuel your adventures with pure, natural energy!

Life is a journey to be lived to the fullest, powered by Mother Nature…

Gezonde snack

Wat is snacken?

Tussen de maaltijden door snacken we allemaal wel eens naar een lekker tussendoortje. Of je nou in de auto zit, op kantoor of lekker op de bank thuis. Snacks zijn er in allerlei soorten en maten, gezond en minder gezond, bewerkt en onbewerkt. Maar hoe kan je bewust kiezen voor een gezonde snack en wat maakt een snack gezond?

Snacken is het consumeren van kleine hoeveelheden voedsel tussen de maaltijden door. Dit kunnen voedzame tussendoortjes zijn die een bijdrage leveren aan de totale voedingsinname van een persoon, maar het kunnen ook minder gezonde opties zijn die voornamelijk bestaan uit verwerkt voedsel met veel toegevoegde suikers, zout of vetten.
Wij snacken om verschillende redenen, zoals tussendoor als we even trek hebben, genot, gemak, beschikbaarheid en comfort. Het is belangrijk op te merken dat niet alle snacks gelijk zijn en dat sommige opties gezonder zijn dan andere.

Kun je gezond snacken?

Een gezonde snack smaakt niet alleen goed, maar draagt ook bij aan je energieniveau zonder je gezondheid te schaden.

Voorbeelden van ongezonde snacks zijn algemeen bekend en kunnen worden samengevat in enkele regels om ze te herkennen. Ongezonde snacks zijn voornamelijk bewerkte producten met meerdere toegevoegde ingrediënten, die in een fabriek worden verwerkt tot een eindproduct.

Voorbeelden van gezonde snacks, waar we het meest in geïnteresseerd zijn, zijn natuurlijk gedroogde vruchten zonder enige vorm van bewerking of toevoegingen, bestaande uit slechts één ingrediënt.

Natuurlijk gedroogd fruit zonder enige vorm van toevoegingen wordt soms als ongezond bestempeld vanwege de suikers, maar dit is een te simplistische conclusie. Gedroogd fruit bevat naast natuurlijke suikers ook vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Deze combinatie is gunstig voor de gezondheid. Vezels helpen bijvoorbeeld de opname van suikers te vertragen en de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Het is waar dat gedroogd fruit over het algemeen een natuurlijke bron van suiker is, omdat het suikers bevat die van nature in het fruit aanwezig zijn. Deze natuurlijke suikers worden vaak samen met vezels geconsumeerd, aangezien fruit van nature vezelrijk is. Vezels kunnen helpen de opname van suikers te vertragen en de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, wat gunstig kan zijn voor de algehele gezondheid.

Gecombineerd met de hoeveelheid vitamines en mineralen die je binnenkrijgt bij het eten van natuurlijk gedroogd fruit, zoals gedroogde mango, gedroogde ananas en gedroogde abrikozen, biedt dit een voedzame en gezonde snackoptie.

Wat zijn vezels in fruit en waar zijn ze goed voor?

Vezels zijn een type koolhydraat dat voorkomt in plantaardige voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, peulvruchten, volle granen, noten en zaden. Ze zijn een belangrijk onderdeel van een gezond dieet en hebben unieke kenmerken die ze onderscheiden van andere koolhydraten.
Vezels worden gekenmerkt door hun weerstand tegen vertering en absorptie in het spijsverteringsstelsel. Dit betekent dat ze grotendeels onverteerd door het maag-darmkanaal passeren en vrijwel onveranderd het lichaam verlaten. Er zijn twee hoofdtypen vezels:

 • Oplosbare vezels: Deze vezels lossen op in water en vormen een gel achtige substantie in de darmen. Ze helpen bij het vertragen van de spijsvertering, het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel en het verlagen van het cholesterolgehalte. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan oplosbare vezels zijn onder meer haver, bonen, appels, citrusvruchten en peulvruchten.
 • Onoplosbare vezels: Deze vezels absorberen geen water en helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering door de stoelgang te vergemakkelijken en constipatie te voorkomen. Ze fungeren als een soort “borstel” die door de darmen beweegt en helpen bij het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan onoplosbare vezels zijn onder meer volkoren producten, groenten, noten en zaden.

Waarom drogen wij fruit?

Het drogen van fruit is een conservatietechniek die al duizenden jaren wordt gebruikt. Bijna alle fruit aan de boom wordt tegelijk rijp en is klaar om geoogst te worden, wat betekent dat je niet al dat fruit wat afkomstig is van de boom onmiddellijk kunt gebruiken. Om langer van de smaak van fruit te kunnen genieten, evenals van de vitamines en mineralen die erin zitten, begonnen mensen fruit te drogen. Verschillende beschavingen, zoals de oude Egyptenaren, Grieken, Romeinen en Mesopotamiërs, gebruikten droogtechnieken om voedsel te bewaren voor tijden waarin er minder beschikbaar was. In sommige gevallen werden vruchten gedroogd door ze gewoon in de zon te laten drogen, terwijl andere culturen technieken ontwikkelden zoals het roken van voedsel of het gebruik van droogovens.

De intense smaak van gedroogd fruit.

Wat maakt dat de smaak van gedroogd fruit zonder toevoegingen zo vol en intens is?

Gedroogd fruit heeft over het algemeen een intensere smaak dan vers fruit om verschillende redenen:

 • Concentratie van suikers: Tijdens het drogen van fruit verdampt het water, waardoor de natuurlijke suikers in het fruit geconcentreerder worden. Hierdoor smaakt gedroogd fruit zoeter dan vers fruit, wat kan leiden tot een intensere en rijkere smaakbeleving.
 • Verlies van vocht: Het droogproces verwijdert het vocht uit het fruit, waardoor de smaak geconcentreerder wordt. Dit resulteert in een sterker aroma en smaakprofiel.
 • Caramelisatie van suikers: Tijdens het drogen van fruit kunnen de natuurlijke suikers in het fruit lichtjes karameliseren, waardoor een diepere, rijkere smaak ontstaat. Dit kan het gedroogde fruit een complexer en meer uitgesproken smaakprofiel geven.
 • Behoud van smaakstoffen: Omdat gedroogd fruit langer houdbaar is dan vers fruit, behoudt het zijn smaakstoffen gedurende een langere periode. Dit kan leiden tot een meer intense en langdurige smaakervaring bij het consumeren van gedroogd fruit.
 • Gebruik van rijpe vruchten: Voor het drogen worden vaak rijpe vruchten gebruikt, die van nature al een rijkere smaak hebben dan onrijpe vruchten die soms in supermarkten worden verkocht om de houdbaarheid te verlengen. Hierdoor kan gedroogd fruit van nature al meer smaak hebben.
  Het droogproces van fruit verandert niet alleen de textuur en houdbaarheid, maar concentreert ook de natuurlijke suikers en smaakstoffen, wat resulteert in een intensere en rijkere smakende lekkernij.

Maar waarom heeft ons lichaam suikers nodig?

Het is belangrijk op te merken dat terwijl gedroogd fruit natuurlijke suikers bevat, het ook andere voedingsstoffen bevat, zoals vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Hier zijn een paar redenen waarom het consumeren van de natuurlijke suikers in gedroogd fruit, in combinatie met deze andere voedingsstoffen, gunstig kan zijn voor de gezondheid:

 • Energiebron: Suikers zijn een belangrijke bron van energie voor het lichaam. De suikers in gedroogd fruit kunnen helpen snel energie te leveren, wat vooral handig kan zijn tijdens periodes van lichamelijke activiteit of wanneer je een snelle energieboost nodig hebt.
 • Vezels voor een gezonde spijsvertering: Gedroogd fruit is een goede bron van vezels, die belangrijk zijn voor een gezonde spijsvertering. Vezels helpen bij het bevorderen van een regelmatige stoelgang, het voorkomen van constipatie en het handhaven van een gezonde darmflora. De vezels in gedroogd fruit helpen ook om de opname van suikers te vertragen, waardoor pieken in de bloedsuikerspiegel worden voorkomen.
 • Voedingsstoffen: Gedroogd fruit bevat een verscheidenheid aan essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamines zoals vitamine C en vitamine A, mineralen zoals kalium en ijzer, en antioxidanten die helpen bij het bestrijden van schadelijke vrije radicalen in het lichaam. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor een goede gezondheid en kunnen helpen om het immuunsysteem te versterken, de huidgezondheid te bevorderen en het risico op chronische ziekten te verminderen.
 • Verzadiging: De combinatie van suikers en vezels in gedroogd fruit kan helpen bij het bevorderen van een gevoel van verzadiging, waardoor je minder snel geneigd bent om te veel te eten en te snacken tussen de maaltijden door.

Kortom, hoewel gedroogd fruit natuurlijke suikers bevat, biedt het ook een scala aan andere voedingsstoffen die gunstig zijn voor de gezondheid. Het is belangrijk gedroogd fruit te consumeren als onderdeel van een gebalanceerd dieet en het te combineren met andere voedzame voedingsmiddelen om optimale voeding en gezondheid te bevorderen.

Hoe kijken wij naar gedroogd fruit

Al deze feiten op een rijtje kan je helpen een besluit te nemen over wat je van gedroogd fruit denkt en of het voor jou een gezonde snack is.

Een duidelijke conclusie uit voedingsonderzoek is dat je alles met mate moet consumeren. Van geen enkel voedingsmiddel is overmatig gebruik goed voor ons. Zelfs water, waar we niet zonder kunnen, dient met mate te worden gebruikt.

Wij zien gedroogd fruit als natuurlijke snoepjes van Moeder Natuur, met de meest intense smaken die onze zintuigen prikkelen. Om te kunnen blijven genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft, dien je er verantwoord en met mate mee om te gaan. Zoals met het leven zelf.

De gedroogde producten van Papi Simon worden verpakt in verantwoorde porties. Heb je zin in een lekkere, gezonde snack? Dan kan je met gerust hart een zak gedroogde fruit van Papi Simon opentrekken en genieten van de intense smaaksensatie. Tegelijkertijd voorzie je je lichaam en geest van nuttige vitamines en mineralen, die je de brandstof bieden om te doen wat je het liefst doet: van het leven genieten als een avontuur.

Gezonde snack

Gedroogd fruit van Moeder Natuur

Ontdek de perfecte gezonde snack die Moeder Natuur ons heeft geschonken: gedroogd fruit. Fruit is essentieel in ons dieet, boordevol vitamines, mineralen en vezels. Met duizenden soorten fruit om uit te kiezen, kun je genieten van natuurlijke zoetheid of een verfrissend zuurtje. Echter, vers fruit kan snel bederven en lastig mee te nemen zijn. Gelukkig heeft Moeder Natuur de oplossing gevonden: gedroogd fruit.

Gedroogd fruit behoudt zijn smaak zonder toevoegingen of bewerkingen. Hoewel de textuur verandert, blijven alle gezonde ingrediënten behouden. Het is lang houdbaar zonder conserveermiddelen, zolang het luchtdicht verpakt wordt. Gedroogd fruit zit boordevol energie, vitamines en mineralen, en biedt een heerlijke smaakervaring die volledig is ontwikkeld onder de warme zon.

Met gedroogd fruit voldoe je op een lekkere, gezonde en verantwoorde manier aan je dagelijkse behoefte aan vitamines. Geniet van deze gezonde snack van Moeder Natuur, vrij van toegevoegde suikers en vetten die vaak in winkelsnacks te vinden zijn. Of je nu binnen of buiten bent, de snacks van Papi Simon geven je kracht en energie, en laten je weer in contact komen met de natuur. Ervaar de schoonheid van het leven met deze gezonde traktatie.

Gedroogde Mango

De Perfecte Gezonde Snack

Gedroogde mango papi simon gedroogd fruit

Ontdek waarom gedroogde mango de perfecte keuze is voor een gezonde en smakelijke snack. Gedroogde mango zit boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten die bijdragen aan een gezond gezichtsvermogen, een gezonde huid, een sterk immuunsysteem en een gezond hart. Bovendien biedt het natuurlijke energie en heeft het een laag caloriegehalte, waardoor het ideaal is voor gewichtsbeheersing. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van gedroogde mango en waarom het een onweerstaanbare keuze is voor een gezonde snack.

Waarom gedroogde mango een perfecte gezonde snack is:

 • Rijk aan vitamines (A en C), kalium en voedingsvezels voor gezond gezichtsvermogen, huid, immuunsysteem en hartgezondheid.
 • Hoog gehalte aan antioxidanten beschermt tegen schadelijke effecten van vrije radicalen en verbetert algehele gezondheid.
 • Natuurlijke energieboost zonder crash, ideaal voor training of lange werkdagen.
 • Lage calorieën, waardoor het een gezonde optie is voor gewichtsbeheersing.
 • Pak een zak gedroogde mango voor een heerlijke, voedzame en gezonde snack.

Gedroogde Ananas

De ideale keuze voor een Gezonde Snack

Gedroogde ananas papi simon gedroogd fruit

Ontdek waarom gedroogde ananas de ideale keuze is voor een gezonde en smaakvolle snack. Gedroogde ananas zit vol met vitamines, mineralen en vezels die een scala aan gezondheidsvoordelen bieden. Het hoge vitamine C-gehalte werkt als een krachtige antioxidant, terwijl bromelaïne ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Bovendien is gedroogde ananas laag in calorieën, waardoor het perfect is voor gewichtsbeheersing. Lees verder om te ontdekken waarom gedroogde ananas een onweerstaanbare en voedzame keuze is als snack voor een drukke levensstijl.

Waarom gedroogde ananas een perfecte gezonde snack is:

 • Heerlijke en voedzame snack boordevol vitamines, mineralen en voedingsvezels.
 • Hoge vitamine C-gehalte als krachtige antioxidant ter bescherming tegen chronische ziekten.
 • Natuurlijke bron van bromelaïne met ontstekingsremmende eigenschappen voor genezing en ontstekingsvermindering.
 • Lage calorieën, ideaal voor gewichtsbeheersing zonder schuldgevoel.
 • Handige, gemakkelijke en gluten- en koolhydraatarme snack voor drukbezette personen en reizigers.
life is a adventure

At Papi Simon, we are dedicated to providing the best fuel for your journey. Our natural and nutrient-rich products are specifically for those on the go, giving you the energy and strength you need to keep pushing forward. Whether you’re exploring new places, conquering new challenges, or just living your best life.

Meer over Papi Simon